Nasveti ob izbiri klimatske naprave

Glede na naše izkušnje pri montažah klimatskih naprav in izkušnje strank, dobavljamo in vgrajujemo samo klimatske naprave priznanih in vodilnih proizvajalcev, z energijsko varčno invertersko tehnologijo energijskega razreda A, katerih sistemi zagotavljajo zanesljivo in učinkovito hlajenje pri visokih zunanjih temperaturah do +46°C in učinkovito ogrevanje pri ekstremno nizkih zunanjih temperaturah vse do -25 °C.

Nemalo primerov je, ko so se uporabniki odločili za nakup klimatske naprave neuveljavljenih proizvajalcev, katerih tržišče je preplavljeno v dveh do treh mesecih poletne vročine.

Pri poceni klimah je lahko več okvar, pri čemer lahko nastopijo težave pri zagotavljanju rezervnih delov klimatskih naprav, ki se na tržišču pojavijo v eni ali največ dveh poletnih sezonah, slabši moči hlajenja kakor tudi gretja v primerjavi s klimatskimi napravami uveljavljenih proizvajalcev iste moči, glasnosti delovanja tako notranjih kot tudi zunanjih enot in večje porabe električne energije.

Iz tega razloga vam predlagamo, da poleg energetske učinkovitosti klimatske naprave pregledate tudi ostale ključne podatke o proizvajalcu in delovanju naprave, kot so:

Postopek izbire klimatske naprave v stanovanju in stanovanjski hiši

Preden se boste odločili za nakup klimatske naprave, pomislite ali bi prostore s klimatsko napravo samo hladili ali tudi ogrevali, saj je lahko klimatska naprava idealna rešitev za ogravanje prostorov tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah do-25°C zunanje temperature.

Sporočite nam velikost in razporeditev prostorov, ki jih nameravate klimatizirati, stran neba, debelino izolacije in v katerem prostoru bi želeli imeti nameščeno notranjo enoto. Na osnovi tega vam bomo lahko enostavno tudi po telefonu priporočili moč naprave in svetovali pri izbiri primerne klimatske naprave, primernemu mestu montaže (tako notranje, kot tudi zunanje enote), garanciji, zagotavljanju vzdrževanja in rezervnih delov. Izdelali vam bomo informativno ponudbo, na vašo željo pa tudi brezplačen ogled prostorov in vam na osnovi dejanskega ogleda svetovali pri izbiri primerne klimatske naprave in najprimernejšem mestu montaže.